گزارش تخصصی درس ریاضی(سومین گزارش این درس)
|گزارش تخصصی درس ریاضی
دلایل ترس و دلهره دانش آموزان از درس ریاضی ونحوه حل مشکل
چکیده
پیشرفتهای سریع و همه جانبه علوم و تکنولوژی و تحولات عظیم اقتصادی و گسترش بیسابقه ارتباطات دیگر دانشهای بشری در قرن بیستم و به ویژه در نیمه دوم آن، مسائل جدیدی را مطرح ساخته است.
در واقع آشنایی جدی با علوم کاربردی- فنی و گاه نظری (محض) امروزی بدون داشتن درک صحیح از مباحث ریاضیات امری دشوار و در واقع محال است. دراین صورت چگونه میتوان از خلاقیتها و رشد و باروری استعدادهای دانشآموزان حمایتی همه جانبه داشت چرا که بارها در سطح مدارس دیده شده است که بعضی از دانشآموزان به ایدهها و مسائل جدیدی دست مییابند یا در زمینه یک مسئله علمی، نظری جدید دارند اما به این نظرات توجه خاصی نمیشود.
هر معلمی که عهدهدار تدریس ریاضی است یکی از ضروریات کار او واقف بودن به آسیبهای آموزشی ریاضی میباشد تا بتواند اهداف آموزشی و مفاهیم پیچیده ریاضی را روشنتر و ملموستر به دانشآموزان انتقال دهد و آنان را فعالتر وارد شبکه بازی با موجودات ریاضی نماید. معلم پس از تغییر محتوای آموزشی و درک موقعیت زمان و مکان و ویژگیهای یادگیرنده با اعتماد به نفس و اطمینان بیشتری در امر آموزشی میتواند بر چالشهای موجود فائق آید. در این صورت یادگیرنده هم ضمنِ پرورش خلاقیتهایش با آسودگی خیال و اطمینان خاطر به فراگیری میپردازد و اگر کار گروهی باشد در گروه، شرکت فعال خود را نشان خواهد داد پس رسالت خطیر متخصصان تدریس ریاضی در واقع شناخت یادگیرنده، چگونگی شکلدهی مفاهیم ریاضی، دوبارهسازی مفاهیم ریاضی و سرانجام از بین بردن معضلات موجود است.
مقدمه
رياضيات يک ابزار است و اين همان چيزي است که رياضي دانان حتي مردم عادي در زندگي روزمره به کار مي برند. رياضيات زباني است که در تعريف دقيق اصطلاحات و نمادها به کار مي رود و ما را در برقراري ارتباط علمي و ساير ارتباطات در زندگي روزمره توانا مي کند.
و مي دانيم که روشهاي رياضي در تمام زندگي ما نفوذ کرده است. رياضيات امروزي، تنها زمينه اي براي محاسبه نيست. بلکه به صورت سلاحي نيرومند است که براي تحقيق درآمده و بارها و بارها براي تجربه پيشي گرفته است.
با وجود اين، جوانان جست و جو گر امروزي، حداکثر با چنان سطحي از پيشرفت رياضيات سر و کار دارند که در بهترين شرايط، مربوط به صد سال پيش است. و همين جوانان، فردا بايد بتوانند دانشهاي طبيعي، صنعت و اقتصاد را تکامل دهند.
همين جوانان امروزي اند که بايد رازهاي انديشه را بگشايند. به فضاي دوردست کيهاين راه يابند، روندهاي صنعتي را ادامه دهند و روشهاي موثري براي تشخيص بيماري ها و درمان آنها پيدا کنند. آنچه اکنون به ذهن مي رسد اين است که براي رسيدن به اين آرمان ها چه بايد کرد؟
در درجه نخست بايد ريشه ضعف و افت رياضي را در پايه اول دبيرستان مورد بررسي قرار دهيم گرچه دوره هاي ما قبل آن نيز مهم مي باشد .
عمده دلایل افت تحصیلی
۱-هماهنگي ميان مدرسه و خانواده در مسائل تربيتي و آموزشي از جمله موضوعات مهم در پيشرفت تحصيلي دانش آموز است.در حالي که به دليل عدم مراجعه والدين و يا عدم فراخواني اولياء به مدرسه از جانب مسئولان آموزشگاه، گاه فعاليت هاي تربيتي خانه و مدرسه، نسبت به يکديگر در تعارض قرار گرفته و براي دانش آموز ايجاد حيرت و سرگرداني مي کند. از جنبه آموزشي هم بي شک لازم است بين اولياء و مربيان دانش آموز هماهنگي و تبادل نظر کافي به عمل آيد تا روش هاي تدريس به يکديگر نزديک شود و دانش آموز مطالب را به راحتي درک کند.
۲-دو نوبته يا سه نوبته شدن کار مدارس که موجبات از دست رفتن فرصت بحث و تبادل نظر که رفع اشکال در کلاس را فراهم مي آورد يکي ديگر از دلايل افت تحصيلي است. وقتي که معلم خود را موظف به اتمام کتاب به هر صورتي مي داند مشکلات درسي دانش آموز روي هم انباشته شده، زمينه ضعف تحصيلي را به وجود مي آورد.
۳-تعويض معلمان در حين سال تحصيلي و تغييرات ناشي از مرخصي ها، اعمال روش هاي آمرانه و تنبيهي و گاه تنبيه بدني در مدارس، وجود محيط هاي خشک و خالي از محبت علاوه بر ايجاد مشکل تحصيلي موجب مي شود که برخي از دانش آموزان از مدرسه فرار کنند يا به کلي ترک تحصيل نمايند.
۴-عواملي چون عدم توجه معلمان به تفاوت هاي فردي در آموزش، روشهاي ارزشيابي غلط، دشواري امتحانات، کمبود تجهيزات و وسايل آموزشي و کارگاهي، کمبود معلم واجد شرايط و مشاور و راهنما، افت تحصيلي دانش آموزان را در پي دارد.
۵-عدم هماهنگي سطح کتابهاي درسي با سطح معلومات معلمان يکي ديگر از دلائل افت تحصيلي مي تواند باشد.
با توجه به تغيير محتوي کتاب هاي درسي اگر به ارتقاي سطح علمي معلمان توجه نشود افت تحصيلي دانش آموزان دور از انتظار نيست.
۶-روش پرسش و پاسخ معلم از دانش آموزان وقتي به صورت حفظي و عدم درک ارتباط بين مطالب درسي و تجارب واقعي زندگي و احيانا” مشاهده تضاد و تناقص بين اين دو باشد، موجب مي شودکه يادگيرنده در برابر موضوع يادگيري، مقاومت منفي از خود نشان بدهد که همين امر زمينه را براي ايجاد نگرش منفي نسبت به درس و مو……..
سلام.من همیشه مطالبتون رو دنبال میکنم.وبسایت خیلی خوبی دارید.ممنون
سلام موفق باشید
سلام
من خیلی اتفاقی از گوگل اومدم
با اجازتون من اینجا برای دوستمم فرستادم تا بیاد ببینه
ممنون